Пакване на тютюна в чашката

Fluff pack

За извършване на „Fluff pack“ се взима тютюна с пръсти и с разтриващо движение се отделят тютюневите листа, оставяйки ги да се разпадат в чашката, докато съдържанието на купата се напълни.

След това се използва клечка за зъби, шило с дупки или вилица, за да се пренасочат малко листата и да се премахне излишъкът, който може да препълни ръба на чашката. Най-важната част е да разпределите тютюна около нивото на ръба, вместо да го слагате, защото трябва да има множество въздушни джобове в опаковката.

Идеалната марка, която да използвате за „fluff pack“ е ELEMENT AIR/WATER LINE.

Нормалнo пакване

Докато методът, използван за нормално пакване, е подобен на fluff pack, разликата е в повишената плътност. Този тип опаковане е общоприетата норма и затова се нарича „нормално“. Тютюнът се поръсва в чашката до ръба, което го прави толкова плътен, колкото позволява гравитацията. Когато купата се напълни, с помощта на вилица или покер с дупки, леко я потупайте, образувайки въздушни джобове.
Познаването на нивата на плътност на пакването е най-важният атрибут на процеса.

Най-добре е да се научите да свързвате думата „нормален“ с термина „леко“, така че когато поръсването на тютюна приключи, потупването се извършва по такъв начин, че да оставят въздушни джобове, за да позволи на тютюна да диша за максимално удоволствие.

Перфектните марки за използване за „нормална опаковка“ са HOOKAIN и HOLSTER.

Плътно пакване

Последният метод на пакване се нарича „плътно пакване“ и обикновено се използва при пълнене на купа с черни тютюн за наргиле. Ключът е равномерното разпределение на тютюна, като се започне с разпределението на fluff pack, потупването надолу на нормалното пакване, след това разпространението на тютюна в горната част около ръба, за да се минимизират или елиминират въздушните джобове изцяло. С помощта на предпочитания от вас прибор проверете дали тютюнът се чувства мек. Внимателното побутване на тютюна ще ви доведе до желаната плътност на опаковката ви, която дори може да заеме формата на поничка.

Тютюнът ELEMENT EARTH LINE е подходящ за този тип пакване за достигане на максимално извличане на ароматите и сила на тютюна Burley.

Как да смесите вкусовете на наргиле

Преди да смесите няколко вкуса, трябва да изберете основния аромат, който искате да пушите. Изборът на основния аромат зависи от вида на сместа, която искате да постигнете (плодово, свежо, сладко или тропическо). Най-добрият метод е да започнете с вкус, който знаете, че ви харесва, тъй като той ще надделее над другите вкусове. Ако знаете, че ви харесва, дори ако сместа не е вашият идеал, все пак ще вкусите предимно тютюна, който харесвате. Вместо да избирате нещо сложно, се препоръчва да изберете приятен плодов вкус, като диня, пъпеш, боровинка или ягода. Основата трябва да включва 50% от общия ви тютюн, докато вторичните аромати трябва да съставляват само 10% до 30% всеки. Можете да регулирате основния вкус на по-високи количества.

Техники за миксиране на тютюн за наргиле

Смесване

Смесването на вкус на тютюн за наргиле всъщност е доста просто. След като се реши пропорционалността на всеки вкус в сместа, ароматите могат просто да се смесят заедно, след това да се добавят в чашката и да започне пушенето.

В сравнение с други методи за миксиране, смесването е най-добрият начин за постигане на уникален и постоянен вкус. Докато пушите смес, човек не вкусва всеки отделен вкус, а по-скоро уникална комбинация от вкусове, слети заедно. Няма да има преобладаващ вкус в началото спрямо края, а по-скоро постоянен през цялото време. Освен това, докато тютюн за наргилета е смесена, нивото на глицерин и меласа ще бъде еднакво, насърчавайки по-доброто управление на топлината и по-дълги сесии на пушене.

Секциониране

Ако целта е да опитате всеки отделен вкус на малки изблици, методът на разделяне може да бъде по-добър вариант. С разделянето на части присъстват малки нюанси върху всеки вкус, допълнени от други вкусове в същата сесия на пушене.

Разделянето се постига чрез добавяне на аромати в чашката един до друг. Ключът към оптималната разделена смес е да разберете силата на всеки добавен вкус на всеки тютюн за наргиле, преди да ги подредите заедно. В крайна сметка, разделените вкусове все още се смесват, като същевременно запазват собствения си индивидуален отпечатък на сесията за пушене.

Наслояване

Методът на наслояване по същество е комбинация от методите на смесване и разделяне. Чашка, която е наслоена, позволява на различни вкусове да се допират в различно време, добавяйки повишено удоволствие.

За да постигнете пакет от слоеве, човек трябва да започне с вкуса, който би искал да бъде преобладаващ в опаковката. Също така е важно да се вземе предвид аспектът на нагряване, тъй като някои аромати са по-малко открочващи при топлина, докато други се открояват. Знанието за което наистина може да се постигне само чрез често пушене на ароматите. Това ще научи пушача на тютюните и техните вкусови профили.

Познаването на тези атрибути позволява на пушача да се съсредоточи върху съставянето на идеалното съотношение за идеално балансирана база. След като основата бъде намерена, чашката може да се допълни с други аромати и пушенето да започне.